Ομαλή Μετάβαση

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

  Μία ακόμη κοινή δραστηριότητα ανάμεσα στα παιδιά του 20ου νηπιαγωγείου και του 17ου δημοτικού σχολείου, είναι και η ανοιξιάτικη βόλτα με το τρενάκι.Προορισμός μας ήταν ένα καταπράσινο μέρος, όπου τα παιδιά θα έπαιζαν ελεύθερα, θα βρίσκονταν με τους παλιούς τους φίλους, που τώρα φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, θα αντλούσαν πληροφορίες από την καθημερινή τους ζωή σ' αυτό.Τα παιδιά της Α' τάξης θα μιλούσαν για τις εμπειρίες τους από το δημοτικό, τυχόν δυσκολίες, σημαντικές αλλαγές και το κυριότερο για τα συναισθήματά τους. Αφήσαμε πίσω μας την τάξη του σχολείου νήπια και μαθητές Α' και Β' τάξης, μπήκαμε στο τρένο και κάναμε μια υπέροχη βόλτα στην πόλη μας, έχοντας παρέα μας τον καταγάλανο ουρανό και έναν ήλιο να λάμπει.Γελάσαμε, τραγουδήσαμε,χορέψαμε χαρήκαμε έχοντας στην παρέα μας κι αρκετές μαμάδες (και τις ευχαριστούμε ειλικρινά γι αυτό).Τα παιδιά μπόρεσαν να εκφράσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα συναισθήματα, τις ανησυχίες τους, τις επιθυμίες τους ακόμα και την αγάπη τους για τους παλιούς τους φίλους, γιατί χαλάρωσαν, βρέθηκαν σε άλλο περιβάλλον, ήταν χαρούμενα και ενθουσιασμένα. Χαρακτηριστική φωτογραφία όσων αναφέρουμε είναι η ακόλουθη:

 Τα μεγαλύτερα παιδιά με προθυμία δέχτηκαν να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους φίλους τους, τα νήπια, όταν την επόμενη χρονιά πάνε με τη σειρά τους στο δημοτικό σχολείο. Επιστρέφοντας στο σχολείο και αξιολογώντας την κοινή αυτή δράση,κατά κοινήομολογία χαρακτηρίστηκε ως αποτελεσματική, επειδή απευθύνθηκε στο σύνολο των παιδιών, ενέπλεξε τους γονείς, προετοίμασε την δημιουργία σχέσεων συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, και συνέδεσε τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων. Μπορείτε να δείτε κι εσείς αυτές τις στιγμές χαράς και διασκέδασης στα βίντεο που ακολουθούν.           Καλή διασκέδαση!!
  video


     Χορός,χορός και πάλι χορός!! 
          Βλέπετε είναι η τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα!!

                   video


ΝΗΠΙΑΚΙΑ - ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ

     
Αφού ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις ύψους και βάρους για τις ανάγκες του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, αποφασίσαμε να διασκεδάσουμε, να γυμναστούμε και να παίξουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι στόχοι του προγράμματος της ομαλής μετάβασης.Τα νήπια το απόλαυσαν πραγματικά γιατί ήταν πάλι μαζί με τους παλιούς τους φίλους και γυμνάζονταν όπως οι μαθητές του δημοτικού. Όπως ακριβώς θα κάνουν την επόμενη χρονιά! 
Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε την παρατήρηση ενός νηπίου μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας:
                     "Κυρία, στο δημοτικό παίζουν παιχνίδια όπως εμείς στο νήπιο!!!".  
Μπορείτε να δείτε την κοινή μας δράση στο βίντεο που ακολουθεί.                             
                           


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ  2013-2014

  Στα πλαίσια των δύο προγραμμάτων, της Ομαλής μετάβασης και του ΕΥΖΗΝ πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες μέτρησης βάρους και ύψους των νηπίων του 20ου νηπιαγωγείου Χαλκίδας και των μαθητών της Α'και Β'τάξης του 17ου Δημοτικού Χαλκίδας.Οι παλιοί μας φίλοι επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο μας. Η γυμνάστρια μίλησε στα νήπια για το αντικείμενο της δουλειάς της και τους εξήγησε πως την επόμενη χρονιά μαζί θα ασχοληθούν με το μάθημα της γυμναστικής.Με διάφορα παιχνίδια και  ασκήσεις θα προσπαθήσουν να "χτίσουν" ένα γερό και δυνατό σώμα.Γι αυτό το λόγο θα  μετρήσουμε το ύψος μας και θα ζυγιστούμε. Τα παιδιά της Α' τάξης κουβέντιασαν με τα νήπια και τους έδωσαν αρκετές πληροφορίες για την καθημερινή ζωή στο δημοτικό σχολείο και συγκεκριμένα για το μάθημα της φυσικής αγωγής.

video 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
                                 "ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ  ΣΤΟΥ  ΝΟΥΡΙΑΝ"
         Μια ακόμα κοινή δράση, του 20ου νηπιαγωγείου και του 17ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Ο.Μ., που εκπονείται με πρωτοβουλία και των δύο σχολικών μονάδων τη φετινή σχολική χρονιά, είναι η παρακολούθηση της συγκεκριμένης παράστασης, την Τετάρτη 5-3-2014.
Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία για παιδιά, με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση. Με λίγα λόγια:
Κάθε Σαββατοκύριακο ο εργαζόμενος πατέρας Μπάμπης Παπαδάκης με τα παιδιά του Δώρα και Γιάννη πηγαίνουν για κάμπινγκ. Αυτή τη φορά όμως του έχει πάρει την αγαπημένη του θέση ο κ. Νουριάν με τον γιο του Πιρούζ. Μεγάλο πρόβλημα!! Μπορούν τώρα οι δυο μπαμπάδες να περάσουν καλά μαζί; Μπορούν τα παιδιά τους να παίξουν και να διασκεδάσουν παρέα; Και πως θα μάθουν στην μικρή Πακιστανή που καθαρίζει το κάμπινγκ, να ονειρεύεται στα Ελληνικά; Μα δεν μιλούν την ίδια γλώσσα.. Πώς θα συνεννοηθούν; Οι μικροί θεατές βρήκαν την απάντηση...........
Στιγμές από τη συγκεκριμένη δράση μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.  

video


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ 

       Στα πλαίσια του προγράμματος της ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο, πραγματοποιήθηκε την Π α ρ α σ κ ε υ ή  28-2-2014 αποκριάτικο γλέντι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει και τις δύο σχολικές μονάδες.Τα νήπια συναντήθηκαν με τους παλιούς τους φίλους διασκέδασαν μαζί, τραγούδησαν,χόρεψαν,και χάρηκαν πραγματικά. Δείτε φωτογραφίες ή παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από το πάρτυ μας.

video
    

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Στα πλαίσια του προγράμματος της ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας  Μέρας  Θεάτρου, καλέσαμε τους παλιούς μας φίλους που τώρα φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο να παρακολουθήσουν την παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα:"ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ".

Φτιάξαμε λοιπόν μια πρόσκληση την οποία πήγαμε  στο συστεγαζόμενο 17ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.


                      Ένα "δευτεράκι" ανέλαβε να διαβάσει σε όλους την πρόσκληση!!!


         2-12-2013


    Μετά την παρακολούθηση του κουκλοθέατρου στο χώρο του νηπιαγωγείου, τα παιδιά της Α'και Β' τάξης  του 17ου Δημ. Σχολείου μας χάρισαν μια κάρτα (ομαδική εργασία), για να ευχαριστήσουν τα νήπια! Εμείς με τη σειρά μας ευχαριστούμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων για  την ευγενική τους χειρονομία!!


 16-12-2013
 Οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και τα παιδιά της Α και Β τάξης αποφάσισαν να μας επισκεφτούν και να μας πουν τα κάλαντα, με πρωτοβουλία της γυμνάστριας του 17ου Δημ. Σχολείου. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά μαζί με τα νήπια χόρεψαν "Ρούντολφ το Ελαφάκι". Πραγματικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

                                             
     

Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε  π α ι δ ι ά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: